Du sidder måske hjemme i din lejlighed og tjekker din netbank, hvor du får øje på den overraskende store tandlægeregning fra i torsdags, der bare har ødelagt dit budget for denne måned. Du har behov for at finansiere regningen på anden vis, idet der er lavvande på din lønkonto i øjeblikket. Du får øje på en annonce for et sms-lån, der kan dække hele din tandlægeregning eller anden uforudsete udgift.

SMS lån nu – hvad er et sms-lån?

Sms-lån (læs mere på linket) er en simpel låntype, der giver dig mulighed for at låne penge både nemt og hurtigt. Sms-lån minder meget om andre hurtige lån såsom kviklån, mikrolån og minilån. Eneste forskel er, at du ansøger om lån via sms på din telefon. Sms-lånene er i takt med den teknologiske udvikling de seneste 10 år blevet en populær låntype. Lånebeløbets størrelse ligger som oftest på mellem 500 og 5000 kr. Den klart største fordel ved sms-lån er, at du kan gøre det hele via mobilen. Derved kan du optage lån, lige meget hvor du er henne i Danmark, da du ikke er afhængig af en computer. I lighed med andre hurtige lån skal du med sms-lånet ikke stille sikkerhed hos låneudbyderen, og du skal ikke fortælle, hvad pengene skal bruges til. Modsat banklån kan det være en stor fordel, hvis du har brug for hurtigt at få indbetalt penge på din konto til forbrug.

SMS lån nu – vær opmærksom på lånebetingelserne

I lighed med andre små lån har sms-lån ofte en højere ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) end større forbrugslån. Det skyldes primært, at løbetiden er meget kort på disse typer af lån, der ofte skal betales allerede inden for 30 dage. Samtidig stiller du ingen sikkerhed hos låneudbyderen, der derved løber en højere risiko ved at låne dig penge. Du skal derfor være sikker på, at du kan betale pengene tilbage inden for den angivne løbetid, hvis du overvejer at optage et sms-lån.

Du kan bruge ÅOP til at sammenligne sms-lån. Jo lavere ÅOP, jo lavere er de samlede procentvise omkostninger forbundet med lånet. Ofte ser man låneudbydere, der markedsfører sig på lave renter forbundet med et givent lån. Det er dog ikke altid udbyderne med de laveste renter, der har de billigste lån. Ofte er der høje stiftelsesomkostninger forbundet med at låne penge, og hvis de er tilsvarende store, kan et umiddelbart billigt lån vise sig som værende dyrt. Du bør derfor altid anvende ÅOP som del i din beslutningsproces, når du vil låne penge.

SMS lån nu – kontakt flere udbydere

Når du overvejer at optage et sms-lån, bør du kontakte flere låneudbydere samtidigt. Derved giver du dig selv de optimale rammer for først og fremmest at blive erklæret egnet til et lån, og dernæst opnår du de bedst mulige lånetilbud, såfremt flere udbydere ønsker dig som kunde. Send derfor gerne op mod 3 ansøgninger, når du ønsker at låne penge, også i form af sms-lån.

SMS lån nu – genovervej din økonomiske situation

Når du vil låne penge uanset låntype, bør du overveje, hvorvidt og i hvilken udstrækning du har behov for et lån til at øge dit økonomiske råderum. Det er en rigtig god ide at tale med familie eller venner om din situation, så du sikrer dig rådgivning fra andre end din potentielle låneudbyder. Du skal være helt sikker på, at du kan betale det fulde lånebeløb med renter tilbage inden for den angivne løbetid. Løbetiden for sms-lån er som nævnt meget kort, og det giver derfor kun mening at optage eksempelvis et sms-lån, hvis du er helt sikker på du kan betale pengene tilbage ret hurtigt. Misligholdt gæld kan føre til en lavere personlig kreditværdighed, og i yderste konsekvens kan man ende i RKI (Ribers Kredit Information). Det er skidt at havne i et sådant register over dårlige betalere, idet det kan have store konsekvenser for dine fremtidige lånemuligheder herunder også i forhold til hus – og/eller bilkøb. Hvis du alligevel er så uheldig at havne i RKI, bør du gøre alt for slippe ud af registeret hurtigst muligt ved at kontakte en rådgiver, der kan hjælpe dig med at betale de vigtigste regninger først og som kan lave en økonomisk redningsplan for dig.

Der kan dog være mange gode grunde til at låne penge, og du bør i den forbindelse anvende Moneybanker.dk til sammenligning af lån, så du sikrer dig de bedste lån til dit behov.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig via vores kontaktformular her på siden.